Resepi Roti Puri Original / Resepi Roti Puri Yang Mudah Sesuai Untuk Newbie Masakan Malaysia Pedas
Roti puri ni dah selalu viral disebabkan kesedapannya. Boleh cicah sambal, kari, sardin atau sangkaya. Bezanya kali ini, resepi ini tidak menggunakan yis.
Resepi roti puri yang sangat mudah ni amat sesuai dimakan untuk sarapan atau minum petang. Roti puri ni dah selalu viral disebabkan kesedapannya. Nampak susah tapi rupanya sangatlah mudah resipi perkongsian saudari aien ismail ni. Campurkan minyak, tepung, dan garam lalu gaulkan sebati. Sebelum ni saya pernah buat resepi poori ni. Kalau ikut resepi asal poori juga memang . Roti puri cicah dengan sambal sardin, bilis atau kari memang sedap. 0:32rest dough for 15 minutesrehatkan adunan selama 15 minithari ni saya nak kongsikan resepi yang simple dan sedap. Cara buat roti puri sambal sardin. Unik rasanya tak seperti roti canai atau roti lain yang dilempeng dan digorengkan. Boleh jadi hidangan pagi atau petang pun boleh.kalau selalu buat guna .
Sebelum ni saya pernah buat resepi poori ni.
Kuah pencicah yang sedap dimakan bersama roti puri ini mestilah sambal bilis, kari ayam daging ataupun dalca daging. Mungkin korang selalu jumpa roti puri ni kat kedai mamak kan. Boleh jadi hidangan pagi atau petang pun boleh.kalau selalu buat guna . Unik rasanya tak seperti roti canai atau roti lain yang dilempeng dan digorengkan. Nampak susah tapi rupanya sangatlah mudah resipi perkongsian saudari aien ismail ni. Roti puri cicah dengan sambal sardin, bilis atau kari memang sedap. Kemudian tambahkan air dan uli sampai licin. Boleh cicah sambal, kari, sardin atau sangkaya. Sebelum ni saya pernah buat resepi poori ni. 0:32rest dough for 15 minutesrehatkan adunan selama 15 minithari ni saya nak kongsikan resepi yang simple dan sedap. Campurkan minyak, tepung, dan garam lalu gaulkan sebati.
Campurkan minyak, tepung, dan garam lalu gaulkan sebati. Cara buat roti puri sambal sardin.
Hari ni saya nak kongsikan resepi yang simple dan sedap. 0:32rest dough for 15 minutesrehatkan adunan selama 15 minithari ni saya nak kongsikan resepi yang simple dan sedap. Unik rasanya tak seperti roti canai atau roti lain yang dilempeng dan digorengkan. Resepi roti puri yang sangat mudah ni amat sesuai dimakan untuk sarapan atau minum petang. Roti puri ni dah selalu viral disebabkan kesedapannya.
Nampak susah tapi rupanya sangatlah mudah resipi perkongsian saudari aien ismail ni.
Mungkin korang selalu jumpa roti puri ni kat kedai mamak kan. Roti puri ni dah selalu viral disebabkan kesedapannya. Campurkan minyak, tepung, dan garam lalu gaulkan sebati. Roti puri ni sedap sangat lembut & gebusesuai sangat cicah dengan kuah sardinatau boleh juga cicah ngan kari ayamatau kari daging. Hari ni saya nak kongsikan resepi yang simple dan sedap. Bezanya kali ini, resepi ini tidak menggunakan yis. Kemudian tambahkan air dan uli sampai licin. Boleh jadi hidangan pagi atau petang pun boleh.kalau selalu buat guna . Unik rasanya tak seperti roti canai atau roti lain yang dilempeng dan digorengkan. Boleh cicah sambal, kari, sardin atau sangkaya. Kuah pencicah yang sedap dimakan bersama roti puri ini mestilah sambal bilis, kari ayam daging ataupun dalca daging. Kalau ikut resepi asal poori juga memang . Nampak susah tapi rupanya sangatlah mudah resipi perkongsian saudari aien ismail ni. Resepi roti puri yang sangat mudah ni amat sesuai dimakan untuk sarapan atau minum petang.
Roti puri ni dah selalu viral disebabkan kesedapannya. Hari ni saya nak kongsikan resepi yang simple dan sedap. Bezanya kali ini, resepi ini tidak menggunakan yis. Mungkin korang selalu jumpa roti puri ni kat kedai mamak kan.
Sebelum ni saya pernah buat resepi poori ni. Boleh jadi hidangan pagi atau petang pun boleh.kalau selalu buat guna . Campurkan minyak, tepung, dan garam lalu gaulkan sebati. Cicah dengan lebihan gulai atau kari, memang layan. Kuah pencicah yang sedap dimakan bersama roti puri ini mestilah sambal bilis, kari ayam daging ataupun dalca daging. Roti puri cicah dengan sambal sardin, bilis atau kari memang sedap. Bezanya kali ini, resepi ini tidak menggunakan yis. Cara buat roti puri sambal sardin. 0:32rest dough for 15 minutesrehatkan adunan selama 15 minithari ni saya nak kongsikan resepi yang simple dan sedap.
Sebelum ni saya pernah buat resepi poori ni.
0:32rest dough for 15 minutesrehatkan adunan selama 15 minithari ni saya nak kongsikan resepi yang simple dan sedap. Kalau ikut resepi asal poori juga memang . Resepi roti puri yang sangat mudah ni amat sesuai dimakan untuk sarapan atau minum petang. Unik rasanya tak seperti roti canai atau roti lain yang dilempeng dan digorengkan. Nampak susah tapi rupanya sangatlah mudah resipi perkongsian saudari aien ismail ni. Roti puri ni sedap sangat lembut & gebusesuai sangat cicah dengan kuah sardinatau boleh juga cicah ngan kari ayamatau kari daging. Campurkan minyak, tepung, dan garam lalu gaulkan sebati. Kuah pencicah yang sedap dimakan bersama roti puri ini mestilah sambal bilis, kari ayam daging ataupun dalca daging. Cicah dengan lebihan gulai atau kari, memang layan. Sebelum ni saya pernah buat resepi poori ni. Hari ni saya nak kongsikan resepi yang simple dan sedap. Bezanya kali ini, resepi ini tidak menggunakan yis. Cara buat roti puri sambal sardin.
Resepi Roti Puri Original / Resepi Roti Puri Yang Mudah Sesuai Untuk Newbie Masakan Malaysia Pedas. Campurkan minyak, tepung, dan garam lalu gaulkan sebati. Roti puri cicah dengan sambal sardin, bilis atau kari memang sedap. Bezanya kali ini, resepi ini tidak menggunakan yis. Kemudian tambahkan air dan uli sampai licin. Nampak susah tapi rupanya sangatlah mudah resipi perkongsian saudari aien ismail ni.
0:32rest dough for 15 minutesrehatkan adunan selama 15 minithari ni saya nak kongsikan resepi yang simple dan sedap. Roti puri ni sedap sangat lembut & gebusesuai sangat cicah dengan kuah sardinatau boleh juga cicah ngan kari ayamatau kari daging. Kemudian tambahkan air dan uli sampai licin.
Kalau ikut resepi asal poori juga memang .
Resepi roti puri yang sangat mudah ni amat sesuai dimakan untuk sarapan atau minum petang. Hari ni saya nak kongsikan resepi yang simple dan sedap. Campurkan minyak, tepung, dan garam lalu gaulkan sebati.
0:32rest dough for 15 minutesrehatkan adunan selama 15 minithari ni saya nak kongsikan resepi yang simple dan sedap. Mungkin korang selalu jumpa roti puri ni kat kedai mamak kan. Campurkan minyak, tepung, dan garam lalu gaulkan sebati. Bezanya kali ini, resepi ini tidak menggunakan yis. Sebelum ni saya pernah buat resepi poori ni. Kemudian tambahkan air dan uli sampai licin.
Bezanya kali ini, resepi ini tidak menggunakan yis. Hari ni saya nak kongsikan resepi yang simple dan sedap. Resepi roti puri yang sangat mudah ni amat sesuai dimakan untuk sarapan atau minum petang.
Nampak susah tapi rupanya sangatlah mudah resipi perkongsian saudari aien ismail ni. Kalau ikut resepi asal poori juga memang . Mungkin korang selalu jumpa roti puri ni kat kedai mamak kan. Roti puri ni sedap sangat lembut & gebusesuai sangat cicah dengan kuah sardinatau boleh juga cicah ngan kari ayamatau kari daging. Hari ni saya nak kongsikan resepi yang simple dan sedap.
Unik rasanya tak seperti roti canai atau roti lain yang dilempeng dan digorengkan.
0:32rest dough for 15 minutesrehatkan adunan selama 15 minithari ni saya nak kongsikan resepi yang simple dan sedap.
Posting Komentar untuk "Resepi Roti Puri Original / Resepi Roti Puri Yang Mudah Sesuai Untuk Newbie Masakan Malaysia Pedas"